Vuokko Haljoki

Olen Pohjois-Suomen ensimmäinen Caps Look® -konsultti, kapselipukeutumisen ammattilainen, vaatetusalan artesaani ja kaavoittajakisälli. Olen myös eettisen, ekologisen ja kestävän pukeutumisen ja vaatehuollon asiantuntija. Rakastan kirpputoreja ja olen intohimoinen tekstiilin kierrätyksen puolestapuhuja.

Yrittäjänä olen toiminut vuodesta 2014 lähtien, jolloin perustin ompelimoni, OmpeluPaikan. Ompelijana olen erikoistunut korjausompeluun, vanhojen vaatteiden uudistamiseen ja muodistamiseen sekä kierrätysmateriaalien hyödyntämiseen. Tällä hetkellä ompelimotoiminta on tauolla.

vuokko haljoki

Kiinnostukseni vaatekaappien järjestämiseen ja kapselipukeutumiseen syntyi omasta tarpeestani. Kirppisshoppailu paisutti vaatevarastojani, mutta tuntui, etten koskaan löytänyt kaapistani sopivaa päällepantavaa. Ajattelin, etten varmasti ole ainoa, joka painii samanlaisten ongelmien kanssa. Haaveilin konseptista, jossa ammattijärjestäjän tavoin voisin auttaa ihmisiä, kuitenkin keskittyen vaatekaapin ja pyykkihuollon järjestämiseen, ja neuvoa ekologisempaan pukeutumiseen ja oman tyylin löytämiseen.

Oman konseptin kehittäminen jäi, mutta pari vuotta myöhemmin törmäsin Iina Lappalaisen kehittämään Caps Look® -menetelmään, joka oli ratkaisu ongelmiini. Järjestin oman vaatekaappini Iinan oppien mukaan ja kun kuulin, että hän alkaa kouluttaa myös uusia Caps Look® -konsultteja, ilmoittaudun koulutukseen toiselle puolelle Suomea lähes välittömästi.

Kapselikaappi-sivuston perustin auttaakseni sinua, kun kaipaat helpotusta ja ajansäästöä arkeesi tai tietoa ekologisemmasta ja kestävämmästä pukeutumisesta. Avullani voit ratkaista kaikki vaatekriisisi: löydät oman tyylisi, vaatteiden ostaminen helpottuu ja vaatesäilytys muuttuu toimivaksi. Kahden pienen kapselipukeutujan äitinä voin auttaa sinua myös lasten pukeutumiseen ja vaatesäilytykseen liittyvissä ongelmissa.

Kiitos, että tulit vierailemaan sivuillani!

Toivon, että viihdyt myös pitempään blogini parissa ja saat uutta tietoa ja konkreettista apua arjen yksinkertaistamiseen. Jos koet blogini hyvänä tietolähteenä, voit vapaasti jakaa postauksiani omissa somekanavissasi.

 

Vuokko